2019-10-09
4 informații esențiale despre augmentarea buzelor
Procedura de augmentare buze este extrem de populară printre femei. Cele care o aleg, doresc să obțină un aspect senzual, plin și atrăgător al buzelor. Comparativ cu felul în care se prezenta situația în trecut, opțiunile actuale pentru procedura de augmentare buze cu ajutorul fillerelor, adică a unor substanțe de umplere, precum colagenul și acidul hialuronic, s-au înmulțit considerabil. Acestă procedură oferă femeilor mai mult volum și mai multă structură, în zona buzelor.
Astfel, procedura de augmentare buze a devenit ușor accesibilă. Aceasta reușește să satisfacă pe deplin nevoile oricărei femei preocupate de aspectul său estetic.
Ce presupune procedura de augmentare buze
Procedura de augmentare buze cu fillere poate să se realizeze la cabinetul specialistului în chirurgie estetică și este o metodă relativ ușoară. Se face într-un timp scurt. Fillerele se injectează în buze și în jurul gurii, în funcție de rezultatul dorit.
După anestezie locală, odată injectată, substanța de umplere susține și remodelează buzele. Injecțiile cu substanță nu sunt dureroase. Injectarea se face cu ajutorului unor ace foarte fine.
Augmentare buze cu acid hialuronic: beneficii
Acidul hialuronic este o substanță care se găsește și în mod natural în piele, inclusiv la nivelul buzelor. Substanța le oferă fermitate și suplețe. Cu trecerea timpului, nivelul de acid hialuronic din organism scade.
Acidul hialuronic are câteva avantaje, comparativ cu alte fillere.
- Rezultate de durată: deși nu sunt permanente, rezultatele procedurii de mărire a buzelor cu acid hialuronic țin până la un an.
- Un bun control al volumului buzelor: cantitatea substanței injectate este controlată de către specialist. Acesta poate să decidă cât volum să creeze, pentru buze.
- Tratament gradual: până la atingerea rezultatului dorit, acidul hialuronic poate să fie oferit gradual, în mai multe ședințe.
Posibile efecte secundare, pe termen scurt
Deși nu este dureroasă, procedura de augmentare buze poate să aibă unele mici efecte negative, care vor dispărea în aproximativ o săptămână. După aceea, pacienta va vedea rezultatul real al procedurii estetice pentru augmentare buze. Aceste efecte pot fi:
- O ușoară sângerare în locurile pe unde a fost introdusă substanța, la nivelul buzelor.
- Umflare și învinețire ușoare.
- Roșeață și sensibilitate.
Este acestă procedură potrivită pentru tine?
Procedura de augmentare buze, are un rol simplu: cel de a îmbunătăți aspectul persoanei care apelează la ea. Așadar, înainte să vorbești cu specialistul tău, te sfătuiesc să te gândești dacă realmente îți dorești procedura de augmentare buze. Aceasta te-ar putea ajuta să te simți mai bine și ți-ar crește încrederea în frumusețea ta. Întreabă-te, în primul rând, de ce vrei să îți mărești buzele. Dar dacă ai de gând să faci această alegere doar ca să mulțumești o altă persoană, sau pentru a te încadra într-un „ideal”, mai gândește-te.
Este crucial să ai așteptări realiste în ceea ce privește rezultatul final al procedurii de augmentare buze.
Mai mult, este posibil să nu poți beneficia de augmentarea buzelor, în anumite situații:
- Dacă suferi de o infecție activă cu herpes oral.
- Dacă ai diabet.
- Dacă suferi de lupus.
- Dacă ai probleme de coagulare a sângelui.
Informează-l pe medicului tău dacă ți-a apărut, vreodată, un herpes oral. Totodată, spune-i medicului și dacă suferi de alergii, cât și dacă urmezi vreun tratament, de orice tip, înainte de augmentarea buzelor.
Un sfat: apelează cu încredere la un specialist care are experiență considerabilă în domeniu. Augmentarea buzelor poate să fie o procedură riscantă pentru cineva care nu se pricepe suficient de bine.
Alege cu grijă persoana pe mâna căreia vei lăsa una dintre cele mai expuse și vizibile părți ale feței tale.