PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

De ce este abdominoplastia soluția ideală pentru a-ți recăpăta forma de dinainte de sarcină?

Ai devenit recent mămică. Felicitări! Noul statut a venit la pachet cu multe lucruri noi, unele foarte plăcute, altele mai puțin. Scurt și la obiect, vei găsi aici câteva sfaturi care să te ajute să revii cât mai curând la forma pe care o aveai înainte de sarcină și de care îți este dor!

Recuperare postnatală sau abdominoplastie?

Și una, și cealaltă! Cea mai întâlnită confuzie este legată de credința că abdominoplastia va rezolva toate problemele estetice pe care sarcina le-a adus. Iată de ce se impun câteva clarificări:

Ce face și ce nu face abdominoplastia?

Abdominoplastia elimină excesul de piele și țesut adipos rămas în zona abdominală, după ce greutatea anterioară sarcinii s-a stabilizat. Așadar, abdominoplastia nu te ajută să pierzi în greutate, dar te va ajuta să ai un abdomen neted și suplu, după ce ai revenit la greutatea de dinainte de sarcină și aceasta este stabilă.  

Revenirea la greutatea inițială este deci, primul pas, pe care va trebui să-l faci ajutată de sfaturile medicilor nutriționiști și de exerciții fizice recomandate de specialiști. Acestea te vor ajuta să-ți recapeți cât mai curând dimensiunile anterioare nașterii și energia. Tot ele te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.

Care e cel mai bun moment pentru abdominoplastia după sarcină?

Imediat ce greutatea ta este stabilă și refacerea după naștere (naturală sau prin cezariană) este completă. Acest aspect este foarte important, deoarece, după naștere, întregul corp, dar în special abdomenul, experimentează o perioadă de transformări și de ”reașezare”. E bine să-i dăm timp organismului să se refacă după naștere. De regulă, această perioadă durează între 6 luni și 1 an de la naștere. Apoi, putem interveni printr-o abdominoplastie. 

Abdominoplastia are rezultate previzibile și durabile. Această intervenție de chirurgie estetică, prin care excesul de piele și țesut adipos este eliminat, va reda abdomenului tău un aspect armonios, scăpându-te definitiv de inesteticul ”șorț abdominal” care apare adesea după sarcină. 

 Ce ar trebui să mai ai în vedere?

Dacă ai ajuns la momentul în care corpul tău este pregătit pentru abdominoplastie, mai ia în calcul un lucru: dacă ai în vedere o nouă sarcină, amână abdominoplastia pentru momentul în care, nu-ți vei mai dori să rămâi însărcinată. De ce? Simplu! Pentru că o nouă sarcină ar putea anula efectele abdominoplastiei. 

Este abdominoplastia o intervenție complicată?

Mai degrabă, nu! Da, abdominoplastia este o intervenție chirurgicală, de aceea e bine să te informezi în legătură cu precauțiile și riscurile unei astfel de operații. 

E bine să îți alegi cu grijă chirurgul estetician care va realiza abdominoplastia. Pentru un medic cu experiență, abdominoplastia este o intervenție de rutină, iar rezultatele sunt cu adevărat remarcabile. 

Dr. Cristian Nițescu, Medic Primar Chirurgie Plastică, operează cu succes de 25 de ani, timp în care a adus, de fiecare dată zâmbete de mulțumire pe chipurile pacienților săi. 

Îl găsești pe Dr. Cristian Nițescu la Royal Hospital, în București și îl poți întreba tot ce vrei să știi legat de operația de abdominoplastie.

Programează un consult și află dacă abdominoplastia este intervenția de care și tu ai nevoie!

Articole Similare