PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Vânătăi după rinoplastie? Iată ce ar trebui să știi  

Apariția de vânătăi după rinoplastie este un fenomen cât se poate de obișnuit, prin care trec mulți pacienți. Ești nerăbdător să te bucur de aspectul final al noului tău nas, însă vânătăile de după rinoplastie îți amână bucuria, mai ales că acestea se află la apogeu în primele 1-2 săptămâni post-operator. 

Dr. Cristian Nițescu îți explică tot ce ai nevoie să știi despre vânătăi după rinoplastie.  

Este normal să ai vânătăi după rinoplastie? 

Vânătăile sunt printre răspunsurile naturale ale organismului în timpul procesului de vindecare. Da, este ceva normal ca după o rinoplastie să apară vânătăi în jurul nasului, în jurul ochilor și la nivelul pomeților. Totuși, există și cazuri în care nu se produc vânătăi după o rinoplastie.  

Apariția vânătăilor severe după rinoplastie depinde de mai mulți factori, precum amploarea, tehnica procedurii și vârsta pacientului (persoanele mai mature tind să se învinețească mai ușor decât cele mai tinere, pentru că au vasele de sânge ceva mai fragile). 

La cât timp dispar vânătăile după rinoplastie? 

Imediat după operația de rinoplastie, vor începe să apară vânătăi cu un aspect roșiatic.  

  • În primele două zile de după procedură, culoarea vânătăilor va fi destul de întunecată, de obicei violet, albastru, negru.  
  • Pe măsură ce organismul se vindecă, vânătăile își vor modifica nuanța și se vor estompa. O vânătaie care se diminuează va căpăta un aspect verzui.  
  • Între șapte și zece zile de la rinoplastie, este firesc ca vânătăile să își schimbe culoarea, din verde într-o nuanță galben-maronie. 

În general, vânătăile dispar complet după aproximativ două, trei săptămâni de la rinoplastie sau chiar mai devreme dacă nu au fost foarte extinse. 

Cum poți ameliora vânătăile după rinoplastie? 

Ca să facilitezi procesul de recuperare și să ajuți la eliminarea vânătăilor după rinoplastie, specialistul poate avea o serie de recomandări pentru tine.  

  • Aplică niște comprese cu gheață pe zona obrajilor, sau chiar pungi cu legume congelate cel puțin două zile după rinoplastie. Răceala reduce umflăturile și ajută vânătăile să se vindece mai repede. 
  • Este important să dormi cu capul ridicat. Acest lucru contribuie la diminuarea vânătăilor și a umflăturilor de după rinoplastie. 
  • Încearcă să te odihnești suficient, circa 7-8 ore pe noapte, în vederea unei recuperări eficiente.  
  • Hidratează-te corespunzător, deoarece consumul apei favorizează circulația sângelui și, implicit, accelerează vindecarea vânătăilor după rinoplastie.  

Acum că te-am ajutat să scapi de grijile tale legate de vânătăile care pot să apară după rinoplastie, este timpul să iei o decizie. Faci sau nu operația? Dr. Cristian Nițescu te așteaptă la o primă consultație. Sună  chiar acum pentru o programare

Articole Similare