PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Operații estetice foarte populare în România

Operațiile estetice sunt din ce în ce mai populare în România și nu mai reprezintă un subiect tabu. Pentru pacienții care intră în cabinetul chirurgului estetician, operațiile estetice oferă mulțumire față de aspectul lor fizic și mai multă încredere de sine.
Astăzi, românii apelează într-o proporție foarte mare la operațiile estetice la nas (rinoplastie și rinoseptoplastie), la lipoaspirație și bineînțeles la operațiile din spectrul chirurgiei sânilor, respectiv implanturi mamare, ridicare de sâni și reducția mamară.
Sigur, chirurgia estetică are foarte multe proceduri, dar probabil că cea mai cerută dintre acestea continuă să fie mărirea sânilor cu implanturi mamare, pentru că oferă pacientelor acea senzație de „wow”. Trebuie să recunoaștem că este o operație despre care se vorbește și se scrie foarte mult, un lucru de înțeles, deoarece vizează senzaționalul.

Candidatele pentru mărirea sânilor sunt femeile care, fie au sânii mici sau asimetrici, fie au sânii lăsați în urma nașterii sau alăptării. Totodată doamnele care au suferit o mastectomie pot folosi implanturile cu silicon pentru reconstrucția mamară, ținând cont că sânii sunt considerați un simbol al feminității.

Pe lângă implanturile mamare, rinoplastia și liposucția, care sunt și vor rămâne cele mai în vogă operații estetice pentru femei, reprezentanţele sexului frumos își doresc să îmbunătățească și alte zone. Astfel vorbim despre abdominoplastie, în special la doamnele care au născut, chirurgia corectivă a pleoapelor, ridicarea sprâncenelor, lifting facial, lifting de coapse, lifting de fese, implanturi fesiere și implanturi de gambe.

În schimb, bărbații care apelează la chirurgia estetică își doresc o schimbarea a look-ului prin rinoplastie.  La fel de solicitată este și operația de mentoplastie, fie de augmentare, fie de reducere a unei bărbii foarte proeminente – chiar dacă este masculină, pentru unii bărbați este prea exagerată. În plus, bărbații recurg la lipoaspirație,  abdominoplastie, ginecomastie, și de injectare cu toxina botulinică sau acid hialuronic pentru corectarea ridurilor.

Articole Similare