PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Mituri despre implanturile cu silicon

Implanturile cu silicon ridică sânii, deci operaţia de ridicare a sânilor nu îşi mai are locul

Implantul cu silicon se adaugă în majoritatea cazurilor sub muşchiul mare pectoral. Lăsarea sânului este cauzată de țesuturile mamare – glandă, grăsime, piele etc. Aşadar, în momentul în care implantul este introdus sub muşchi, va sta fixat pe torace, în timp ce ţesutul mamar căzut deja nu va face altceva decât să cadă peste. În timp, această problemă poate evolua, făcând posibilă apariţia aspectului inestetic de double bubble – muşchiul cu implantul apar ca o proeminenţă pe torace, iar restul de ţesut mamar care atârnă mai jos de implant reprezintă cea de-a doua proeminenţă. Aşadar, pentru obţinerea rezultatelor optime, după inserarea implantului cu silicon se va realiza liftingul mamar pentru a elimina excesul de piele şi a ridica restul de ţesut mamar către poziţia corectă.

Implanturile cu silicon se pot face cu ajutorul unui laser

Orice operaţie de mărire a sânilor se realizează cu bisturiul; nu se pot face implanturi cu silicon fără a incizie.

Există implanturi cu silicon, care se fac la cerere

Nu există aşa ceva. La firmele consacrate producătoare de implanturi cu silicon există o gamă largă de opţiuni (în funcţie de dimensiune, volum, formă etc), astfel încât se pot găsi implanturi care se potrivesc perfect fiecărei femei.

Implanturile cu silicon sunt garantate pe viaţă

Implanturile cu silicon, la fel ca oricare alt dispozitiv, au o durată de viaţă limitată. Adică nu sunt garantate pe toată durata de viaţă a pacientei, ci numai pe parcursul a 10-15 ani. Acesta este, de fapt, intervalul de timp recomandat de firmele producătoare.

Implanturile cu silicon explodează în avion

Călătoria cu avionul nu are nicio legătură cu eventuala distrugere a implantului. Avioanele sunt presurizate, ceea ce înseamnă că aerul din cabină nu diferă cu nimic de aerul pe care îl respirăm cu toţii pe pământ. Aşadar, implanturile cu silicon nu suferă nicio modificare pe tot parcursul călătoriei cu avionul.

Nu mai poți alăpta după ce ţi-ai făcut implanturi cu silicon

Implantul cu silicon nu afectează alăptarea. Poziţionarea implantului cu silicon se face fie subglandular, fie submuscular, ceea ce înseamnă că glanda mamară nu este afectată în niciun fel şi, deci, nici cantitatea şi nici calitatea laptelui nu sunt afectate.
Nu există dovezi medicale în acest sens, deşi s-au efectuat numeroase studii pentru a analiza alăptarea post-implant.

Implanturile cu silicon se topesc ușor

Partea care acoperă implantul cu silicon se topeşte la o temperatură de 200 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că în niciun caz nu vor putea fia acestea topite atât timp cât sunt inserate. De asemenea, femeile care au recurs la implanturi cu silicon se pot bucura şi de plajă și de saună.

Articole Similare