PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Mărirea sânilor – 5 mituri demontate de chirurgul estetician

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Mărirea sânilor cu implanturi siliconice devine tot mai populară în România – circa 10000 de femei apelează în fiecare an la această intervenție chirurgicală. Dar, pe măsură ce popularitatea operaţiei de mărire a sânilor creşte, în jurul acesteia apar mituri care descurajează unele femei de a recurge la această intervenție.

Am ales să demontez o serie din aceste mituri ce se învârt în jurul operaţiei de mărire a sânilor, deoarece multe dintre acestea pot afecta percepția femeilor despre implanturile cu silicoane:

Mergând la același chirurg voi avea aceleaşi rezultate ca şi prietena mea

Este important să reamintim faptul că nu există două corpuri identice. Dacă două prietene aleg operaţia de mărire a sânilor la acelaşi chirurg estetician şi amândouă au aceleaşi aşteptări de la intervenţia chirurgicală, nu înseamnă automat şi că amândouă vor avea neapărat aceleaşi rezultate.

Mărirea sânilor cu implanturi mamare (silicoane) ar trebui sa fie o decizie personală, făcută doar pentru creșterea încrederii în sine, nu pentru a arăta la fel cu o altă persoană.

În timpul consultației inițiale este important să îi comunici chirurgului estetician care sunt aşteptările de la această intervenţie chirurgicală şi împreună veţi stabili care sunt implanturile mamare adecvate bustului tău.

Sânii vor arăta fals

Una dintre cele mai comune mituri despre mărirea sânilor este faptul că rezultatele nu vor arăta natural. Este foarte important ca pacienta să nu vină cu idei preconcepute și să asculte neapărat părerea chirurgului în ceea ce privește mărimea implantului. În prezent există foarte tipuri de implanturi mamare folosite în mărirea sânilor, adaptate nevoilor pacientelor. Astăzi este mai ușor ca oricând să creezi prin operația de implant cu silicon un aspect natural al sânilor, prin aceasta îmbunătățind uneori substanţial imaginea despre sine a pacientelor.

Implanturile trebuie să fie înlocuite de multe ori

Un alt mit ce se învârte în jurul operaţiei de mărire a sânilor este că implanturile vor trebui să fie înlocuite la fiecare 10 ani. Aceasta este, de asemenea, una dintre concepţiile greșite despre implanturile mamare. În cazul în care implanturile nu prezintă deteriorări, nu există modificări la nivelul sânilor sau ecografice şi sânii au o sensibilitate normală, pacienta fiind mulțumită cu dimensiunea sânilor, atunci nu există nici un motiv obligatoriu pentru care implanturile trebuie să fie înlocuite. Despre durata de viaţă a implanturilor mamare am scris un articol pe care te invit să îl citeşti aici – Implanturile mamare – calitate, caracteristici și durată de viață.

Recuperarea este dureroasă

Recuperarea după operația cu implanturi mamare nu este dureroasă. După operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare, muşchiul pectoral (sub care se introduce implantul) poate fi „inflamat” pentru o scurtă perioadă de timp (cca 3-4 zile). Pacienta poate avea în aceste prime zile senzații de oboseală și durere moderată, iar sânii pot să rămâne „umflați” umflați și sensibili la contactul fizic timp de circa 2-3 săptămâni. Durerea tranzitorie poate fi gestionată cu ajutorul repaosului și a medicației care este prescrisă după intervenția chirurgicală.

După mărirea sânilor nu mai poți alăpta

Aceasta este unul dintre cele mai frecvente mituri despre mărirea sânilor cu implanturi siliconice. În cazul operaţiei de mărire a sânilor, de cele mai multe ori, implantul se introduce sub muşchiul pectoral, ceea ce face ca acesta să nu fie nici măcar în contact cu glanda mamară, care conţine canalele galactofore, prin care vine laptele în cursul alăptării.

Mai multe informaţii despre alăptarea după mărirea sânilor găsiţi în următorul articol – Alăptarea după operația de implanturi mamare.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_share title=”Distribuie mai departe” share_title=”” facebook=”true” twitter=”false” google_plus=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” reddit=”false” email=”true” email_subject=”Salut, m-am gândit că ai vrea să citești acest articol: “][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_blockquote cite=”Dr. Cristian Nițescu” type=”left”]Te invit să descoperi mai multe informații despre operația de mărirea a sânilor cu implanturi mamare.[/x_blockquote][x_button shape=”pill” size=”small” block=”true” circle=”false” icon_only=”false” href=”https://drnitescu.ro/chirurgia-sanilor/implanturi-mamare/” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][x_icon type=”play” class=”mvn mln mrs”]Tot ce trebuie să știi despre implanturi mamare[/x_button][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Vrei mai multe informații despre implanturile mamare?

[/cs_text][x_recent_posts type=”post” count=”3″ offset=”” category=”Implanturi mamare” orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”false” fade=”false”][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Articole Similare