PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Liftingul facial – soluția pentru întinerirea feței

 

Liftingul facial este intervenţia chirurgicală estetică prin care se înlătură surplusul de piele de la nivelul feței, atenuându-se astfel și ridurile din zona inferioară a feţei şi a gâtului.

Datorită înaintării în vârstă, pielea îşi pierde elasticitatea, fermitatea şi culoarea, fapt ce duce la apariţia leziunilor cutanate şi ridurilor care îmbătrânesc tenul şi înăspresc trăsăturile feţei.

Când este recomandat liftingul facial

Liftingul facial este recomandat atunci când:

  • Pielea feţei şi-a pierdut din fermitate;
  • Există semne vizibile de îmbătrânire;
  • Obrajii par „căzuţi”;
  • Cutele din zona pleoapelor inferioare şi din jurul bărbiei sunt din ce în ce mai adânci;
  • Excesul de piele din linia maxilarului inferior creează un aspect neplăcut de aşa zisele „fălci”.

Liftingul facial se realizează o dată în viață sau se poate repeta la 10-15 ani, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.

Cum te pregăteşti pentru liftingul facial

Înainte de operaţia de întinerire a feţei, în cadrul primei vizite, chirurgul plastician va:

  • Examina istoricul medical – în care îţi va pune întrebări cu privire la condițiile medicale curente și din trecut, consumul de medicamente şi suplimente alimentare, dar şi dacă ai avut sau nu alte intervenţii chirurgicale.
  • Face un examen fizic – în care va examina pielea şi structura oaselor feței şi a gâtului.
  • Discuta cu tine despre aşteptările pe care le ai – în care se va asigura că aşteptările tale sunt realiste şi se va asigura că eşti la curent cu toate detaliile pe care trebuie să le ştii despre operaţia de lifting facial.

După consultaţia preoperatorie, alături de chirurgul estetician, vei decide cum va avea loc intervenția chirurgicală şi vei înţelege care sunt beneficiile pe care ţi le oferă liftingul facial.

Liftingul facial este soluția perfectă pentru îndepărtarea sau îmbunătățirea oricărei linii profunde situate de la nas la colțurile bărbiei, ajutând tenul să capete un aspect mult mai sănătos. Procedura constă în efectuarea unei incizii în fața urechii, prelungită superior înspre tâmplă, în pielea scalpului, și posterior, în spatele urechii. Se evidențiază musculatura zonei și se tensionează, dacă este cazul. La finalul intervenţiei vor fi plasate suturi pentru a întinde pielea şi se vor închide inciziile. Pot fi, de asemenea, utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Operaţia durează, în general, câteva ore. După intervenţie, faţa va fi bandajată, externarea fiind posibilă a doua zi după operaţie sau, în unele cazuri, după numai câteva ore.[/x_blockquote][cs_text]

Perioada de recuperare după lifting facial presupune odihnă şi renunţarea la activităţile solicitante.

De asemenea trebuie evitată expunerea la razele solare, băile fierbinţi şi consumul băuturi alcoolice. Firele se îndepărtează după aproximativ 10 zile de la intervenție, iar majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi după aproximativ două săptămâni.

 

 

Articole Similare