PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Lifting coapse și recuperare: tot ce trebuie să știi

Operația de lifting coapse presupune o îndepărtare chirurgicală a excesului de piele și o modelare a pielii rămase, astfel încât corpul tău să fie suplu, atractiv. Când și dacă ai nevoie de o astfel de operație, cum te vei recupera după intervenția chirurgicală, ce vei putea mânca? Acestea sunt întrebări la care ți-ai dori să știi răspunsul, astfel încât să poți face alegerea potrivită. Astfel, vei fi mulțumită și vei căpăta mai multă încredere în propria atractivitate.

Când optezi pentru lifting coapse?

Liftingul de coapse este o intervenție chirurgicală care duce la îndepărtarea pielii în exces. Pielea rămasă este modelată în așa fel încât corpul să arate suplu și atractiv. De regulă, persoanele care apelează la lifting de coapse o fac din motive estetice, însă sunt și situații în care, pe lângă aspectul fizic, mai este vorba și despre mobilitatea corpului. Poți recurge la o intervenție chirurgicală de lifting de coapse în mai multe situații, însă de fiecare dată un medic specialist îți va spune dacă poți și ai nevoie de o această intervenție chirurgicală.
Poți avea nevoie de lifting de coapse dacă ai trecut și printr-o intervenție de liposucție. Prin îndepărtarea surplusului de piele, liftingul de coapse te ajută să îți tonifiezi și modelezi trupul.
După o sarcină, sau după ce suferi o scădere bruscă în greutate, poți opta pentru această operație. În acest fel, pierderea kilogramelor în plus va fi asociată cu o îndepărtare a surplusului de piele pe care l-ai acumulat atunci când ai crescut în greutate.
Și persoanele vârstnice pot să apeleze la lifting de coapse, deoarece, la vârste înaintate, pielea se modifcă, se „lasă”, își pierde din suplețe.
Persoanele care nu urmează un stil de viață sănătos, care să cuprindă și un program regulat de exerciții fizice, pot avea, inclusiv la vârste nu foarte înaintate, probleme cu pielea în exces, cu suplețea și elasticitatea ei. Și în acest caz, de ajutor poate fi lifting-ul de coapse.

Ce presupune recuperarea după lifting coapse?

Operația de lifting de coapse se realizează doar în spitale și clinici medicale specializate. Intervenția chirurgicală, făcută sub anestezie generală, durează aproximativ două ore.
După operație, pacienții sunt atent monitorizați de cadrele medicale, care vor recomanda și un program de recuperare special. Recuperarea se va face treptat și trebuie respectate indicațiile specialistului.
De regulă, la o săptămână după operația, pacienții își pot relua programul de muncă, dar și alte activități obișnuite. Totuși, exercițiile fizice vor trebui reduse un timp, pentru a nu forța sau vătăma zona care a fost operată.

Stilul de viață în perioada de recuperare

În general, pacienții care au trecut prin operație se recuperează ușor, însă vor trebui consultați constant de către medicul specialist, pentru o perioadă de câteva luni.
În perioada de recuperare de după intervenția chirurgicală de lifting de coapse se recomandă un mod de viață echilibrat. Nu te ajută cu nimic dacă, după îndepărtarea chirurgicală a surplusului de piele, mănânci nesănătos, peste măsură. În plus, vei fi din nou nemulțumit de felul în care arată corpul tău.
O alimentație echilibrată, bazată pe fructe, legume și o hidratare corectă, toate combinate cu un program de exerciții fizice adaptate organismului tău te vor ajuta nu doar să fii sănătos, ci și să păstrezi, pe termen îndelungat, rezultatele operației de lifting de coapse.
Programează-te la o consultație la dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie estetică și doctor în Științe Medicale, pentru a primi opinia unui profesionist cu privire la operația de lifting de coapse. Dacă și când ai nevoie de o intervenție de acest gen, poți decide doar împreună cu medicul tău.

Articole Similare