PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Care sunt tratamentele eficiente pentru laba gâștii?

Ridurile laba gâștii apar, de regulă, relativ devreme, uneori chiar înainte de 30 de ani. Cauzele apariției lor sunt, pe de-o parte, de ordin fiziologic (scăderea nivelului producției de colagen și elastină) la care se adaugă acțiunea factorilor de mediu asupra zonei sensibile din jurul ochilor: acțiunea razelor UV, a radicalilor liberi dar și cauze ce țin de stilul de viață: stres, fumat,  alimentație dezechilibrată. Toate contribuie la apariția și accentuarea, în timp a ridurilor laba gâștii.

Putem preveni apariția ridurilor laba gâștii?

Într-o oarecare măsură, da. De fapt, mai corect ar fi să spunem că putem întârzia apariția ridurilor laba gâștii întrucât, mai devreme sau mai târziu, acestea vor fi, inevitabil, o realitate în viața fiecărei persoane.

O bună hidratare a organismului, o alimentație echilibrată, bogată în vitamine, aminoacizi și acizi grași esențiali poate contribui la întârzierea apariției ridurilor laba gâștii. De asemenea, cremele de față care conțin retinol, aplicate consecvent, pot întârzia apariția liniilor din colțul exterior al ochiului.

E important să nu uităm să ne protejăm pielea din jurul ochilor de razele puternice ale soarelui, folosind creme de protecție UV și ochelari de soare. Și expunerea la temperaturi foarte scăzute poate grăbi apariția ridurilor laba gâștii, deci ar trebui evitată.

Care sunt opțiunile de tratament pentru laba gâștii?

Odată instalate, ridurile laba gâștii pot beneficia de o serie de proceduri cosmetice sau medicale.

Microdermoabraziunea

Poate fi o opțiune de tratament în cazul în care ridurile laba gâștii sunt mai puțin accentuate. Aceasta este o procedură ce ajută la întinerirea pielii și poate contribui la o estompare a acestor riduri.

Injectările cu toxină botulinică (botox) sau acid hialuronic

Sunt o soluție cu adevărat eficientă, chiar și în cazul în care ridurile laba gâștii sunt accentuate. Intervenția medicală are un efect rapid, care se menține în timp.

Când este momentul pentru tratamentul cu botox?

Cel mai bun moment pentru a începe injectările cu toxină botulinică este acela când observi că toate încercările legate de îmbunătățirea stilului de viață și procedurile cosmetice nu au dat rezultate satisfăcătoare.

Este, în mod clar, timpul să consulți un medic specialist, care îți va face o evaluare amănunțită a elasticității pielii, a ridurilor și îți va prezenta cea mai bună cale de intervenție în cazul tău. Laba gâștii este o problemă comună, când vine vorba de riduri, dar o abordare profesionistă poate remedia această problemă cu foarte bune rezultate, menținute o bună perioadă de timp.

Este important să alegi cu grijă medicul căruia i te adresezi, pentru că, de experiența sa depinde ca rezultatele să fie cele așteptate.

 

Articole Similare