PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

5 idei preconcepute despre rinoplastie

Rinoplastia este una dintre cele mai „vechi” proceduri chirurgicale estetice, conceptul de rinoplastie fiind amintit în nişte papirusuri din antichitate. Deşi este în topul primelor 3 operaţii estetice ca număr de solicitări, în rândurile pacienţilor planează o mulţime de idei preconcepute despre operaţia de rinoplastie. Aceste idei greşite, unele „propovăduite” şi pe toate forum-urile şi site-urile de socializare de diferite persoane, pot duce în eroare un potențial solicitant al acestui tip de intervenție. Citește în continuare cele 5 idei preconcepute despre rinoplastie!

După operaţia de rinoplastie, chipul va fi lipsit de expresivitate

Nasul se află în mijlocul feţei şi atrage, inevitabil, atenţia oricui. Din această cauză, mulţi pacienţi se gândesc că orice modificare la nivelul nasului o să-i lase lipsiţi de expresivitate. Din fericire, lucrurile nu stau aşa. O rinoplastie executată corect vă oferi chipului un aspect natural cu un nas proporţional cu ceilalţi parametri faciali.
Nasul ideal nu există, exact cum nu există perfecţiunea în natură sau în chirurgie, însă ce vă pot spune, este că nasul ideal pentru fiecare pacient, este acela care se încadrează perfect în restul trăsăturilor omului respectiv, nicidecum nasul care seamănă cu cel al vedetei x sau al vecinei y. Astfel că, sfatul meu pentru pacienţii care vor să aibă un rezultat excelent, este să vină fără preconcepţii şi să îşi dorească un nas frumos, potrivit pentru ei, pentru că estetică, la fel ca şi arta, are rolul de a înfrumuseţa omul şi nu de a copia. Astfel, în planificarea preoperatorie se ţine seama de necesităţile fiecărui pacient, de dimensiunile faciale şi de punctul de plecare, adică de aspectul iniţial al nasului, toate acestea însumând un rezultat postoperator foarte bun, adecvat individului în cauză.

Oamenii îşi vor da seama dacă ţi-ai făcut rinoplastie

Chiar dacă familia şi prietenii apropiaţi îşi vor da seama că ceva este schimbat la tine, rezultatele unei rinoplastii bine efectuate sunt naturale, iar nasul o să fie în plină concordanţă cu restul feţei. În majoritatea cazurilor persoanele din jur, ce nu ştiu de operaţie, vor sesiza o schimbare pozitivă dar nu vor şti exact ce s-a modificat.
După operaţie, în primele săptămâni veţi avea o cicatrice de mici dimensiuni la nivelul columelei nazale, cicatrice ce se va estompa, dispărând complet în perioada următoare. Astfel că, după rinoplastie nu rămân cicatrici perceptibile.

Bărbaţii nu îşi fac rinoplastie

Atât femeile cât şi persoanele de sex masculin apelează des la rinoplastie, chiar aş putea să spun, că în ultimii ani a crescut semnificativ procentul de bărbaţi ce solicită această intervenţie şi în general proceduri estetice. În plus, de multe ori bărbaţii, mai ales cei care au suferit traumatisme sau practică sporturi au probleme cu respiraţia şi sforăitul, suferind şi de deviaţie de sept, într-un procent mai mare ca femeile. Astfel că, de cele mai multe ori, în cazul domnilor operaţia are dublu scop: estetic şi funcţional, rezolvând şi problema deviaţiei de sept.
Nu ştiu să vă spun exact cum a apărut această idee, probabil din preconcepţia existentă în popor cum că „bărbatul trebuie să fie doar puţin mai frumos decât dracul”, adică însemnând că persoanele de sex masculin nu trebuie să fie atrăgătoare. În plus, sunt mulţi oameni care consideră că un bărbat care apelează la chirurgie estetică este nesigur pe sine, motiv pentru care mulţi pacienţi preferă să nu afle cunoscuţii lor că au suferit operaţii în scop estetic.

Pacienţii îşi pot alege un nas ideal dintr-o revistă sau dintr-un catalog

Există situaţii în care pacienţii vin cu poze cu vedetele lor favorite şi cer să aibă un nas exact ca al lor. De cele mai multe ori, acest lucru nu este posibil de realizat, ţinând cont de faptul că fiecare persoană are o structură unică a feţei şi a nasului.
Nu mi s-a întâmplat să vină cu poze propriu zise, dar într-adevăr sunt paciente în special, care îşi doresc un nas ca al unei actriţe sau vedete renumite. Ce este foarte important este ca ele să realizeze că fiecare om are trăsăturile sale, motiv pentru care un nas identic cu al unei vedete nu se poate încadra perfect în chipul altei persoane, fiind în „dezacord”, astfel că nu putem crea ceva urât. De aceea, fiecare nas este proiectat şi realizat în concordanţă cu necesităţile pacientului respectiv.

Rinoplastia este o operație dureroasă

Înainte de intervenția chirurgicală. doctorul îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie și îți va răspunde la toate întrebările pe care le ai despre rinoplastie.

Operaţia este efectuată sub anestezie generală, iar osul nu doare. Este posibil să aveţi un mic disconfort datorită meselor intranazale, dar nu se pune problema de durere. Este posibil să aveţi vânătăi la nivelul zonelor paranazale şi orbitale, dar acestea se remit în câteva zile. Oricum, pentru a reduce la minim neplăcerile, medicul chirurg va prescrie calmante uzuale în perioada imediat postoperatorie.
Complicaţiile ce pot să apară după rinoplastie sunt asemănătoare cu cele ce pot apărea în urma oricăror intervenţii chirurgicale, şi anume: sângerări, vânătăi şi hematoame – dacă pacientul nu respectă indicaţiile postoperatorii de repaus şi evitarea traumatismelor, abolirea temporară a mirosului, vindecare deficitară – dacă pacientul face efort sau se loveşte în primele luni postoperator. În general însă, rinoplastia este o intervenţie cu un număr redus de complicaţii faţă de alte operaţii.

Articole Similare