PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Cum este realizată o operație de blefaroplastie superioară?

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea pleoapelor se întinde și mușchii care asigură susținerea acestora slăbesc. Astfel, există posibilitatea ca un exces de grăsime să se formeze în jurul pleoapelor superioare. Această masă de țesut adipos apasă asupra pleoapelor și accentuează procesul de îmbătrânire. Pentru a corecta aceste defecte un medic estetician îți poate recomanda o blefaroplastie superioară.

Ce este blefaroplastia superioară?

O operație de blefaroplastie superioară este o intervenție chirurgicală care are ca scop corectarea aspectului și funcționalității pleoapelor superioare. În timpul acestei intervenții medicul estetician va îndepărta excesul de piele, mușchi și grăsime care afectează vederea și aspectul pleoapelor.

Blefaroplastia superioară este recomandată atunci când:

  • Pleoapele superioare sunt largi sau căzute;
  • Pielea în exces a pleoapelor devine un impediment pentru vedere.

Cum se realizează intervenția?

Anestezia

Administrarea anestezicelor are rolul de a preveni disconfortul pe care pacienții ar putea să îl resimtă. În plus, pentru ca intervenția să decurgă corespunzător este necesar ca pacienții să stea nemișcați pe masa de operație.

Realizarea inciziilor și eliminarea țesutului în exces

Dat fiind că o blefaroplastie superioară este realizată într-o zonă sensibilă din punct de vedere estetic, chirurgul va realiza una sau mai multe incizii care permit îndepărtarea țesutului în exces, dar și ascunderea cicatricilor în pliurile care se formează în mod natural în pleoape.

Închiderea inciziilor

Inciziile sunt închise cu suturi sau cu lipici de piele. Îndepărtarea suturilor se face, de obicei, în decursul a cinci zile de la realizarea operației.

Recuperarea și rezultatele obținute

Rezultatele sunt de lungă durată. După intervenție pacienții pot resimți durere sau senzația de disconfort, iar pleoapele lor pot prezenta semne de inflamație sau vânătăi. Reluarea activităților de zi cu zi este posibilă la câteva zile de la operație, în timp ce procesul de vindecare poate dura câteva luni.

Respectarea instrucțiunilor postoperatorii este esențială pentru succesul intervenției chirurgicale. Este important ca inciziile chirurgicale să nu fie supuse la niciun fel de traumă sau atingeri  în timpul vindecării.

Cum te pregătești pentru o blefaroplastie superioară

Anamneză medicală

Medicul estetician va solicita informații legate de intervențiile chirurgicale anterioare și despre eventualele problemele de sănătate precum: sindromul ochiului uscat, glaucom, alergii, deficiențe tiroidiene, afecțiuni cardiovasculare sau diabet. În această etapă sunt necesare și informații despre medicamentele administrate (atunci când este cazul), suplimentele alimentare folosite și consumul de alcool, tutun sau droguri.

Un consult medical

Rolul consultului medical este acela de a măsura pleoapa sau pleoapele care urmează să fie supuse unei blefaroplastii superioare. În plus, un astfel de consult are rolul de a determina dacă ochii sunt umeziți corespunzător de către glandele lacrimale.

Un examen oftalmologic

Rolul acestui examen este acela de a determina dacă și în ce măsură vederea periferică a fost afectată de excesul de țesut al pleoapelor.

Fotografierea pleoapelor

Pleoapele trebuie fotografiate din mai multe unghiuri pentru a stabili ce țesuturi urmează să fie îndepărtate.

Înainte de realizarea intervenției chirurgul estetician va recomanda renunțarea la fumat pentru câteva săptămâni sau limitarea folosirii anumitor medicamente. Aceste interdicții au rolul de facilita procesul de vindecare.

Preț blefaroplastie superioară la Dr. Cristian Nițescu

La Dr. Cristian Nițescu o blefaroplastie superioară costă 1000 de Euro.

Excesul de piele la nivelul pleoapelor accentuează efectele procesului de îmbătrânire și, în timp, afectează vederea. O operație de blefaroplastie superioară te poate ajuta să redai tinerețea ochilor și să vezi mai bine. Programează-ți un consult la Dr. Cristian Nițescu.

Articole Similare