PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

5 mituri despre chirurgia estetică

Numărul intervenţiilor de chirurgie estetică este într-o continuă creştere, chiar dacă în această perioadă  există reticența legată de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, în mintea oamenilor încă gravitează numeroase mituri referitoare la procedurile de înfrumuseţare. Vorbim despre idei preconcepute, care pot afecta decizia de a apela la chirurgia estetică. În acest context, te invit să  descoperi cinci dintre cele mai comune mituri despre chirurgia estetică.

În chirurgia estetică este vorba numai de frumusețe și capriciu – fals

Deși intervenţiile de mărire a sânilor, tratamentele cu botox, liftingurile faciale şi rinoplastiile se bucură de o foarte mare popularitate în rândul oamenilor, chirurgia plastică înseamnă mult mai mult. Acest domeniu cuprinde şi intervenţii de corectare a defectelor congenitale, dar şi operaţii de reconstrucţie a sânilor după mastectomii.

Doar persoanele foarte bogate apelează la intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare

Dacă această afirmaţie ar fi fost adevărată, chirurgia estetică nu ar fi acum o specialitate cu adresabilitate crescută în întreaga lume. În realitate, cei mai multi pacienţi sunt pur si simplu oameni de toate felurile, care doresc să-şi modifice anumite imperfecţiuni, pentru a duce o viaţă mai bună, pe plan social şi profesional.

Chirurgia estetică este numai pentru femei – fals

Deși femeile reprezintă marea masă a persoanelor care apelează la intervenţiile de înfrumuseţare, aceste proceduri au început să fie din ce în ce mai căutate şi de bărbaţi.

Proceduri mai putin invazive cum ar fi tratamentele cu botox sau cu laser pot oferi bărbaţilor un ten proaspăt, natural şi mult mai tânăr, Aceste intervenţii, împreună cu liposucţia şi rinoplastia, sunt tratamente populare de chirurgie estetică în rândul reprezentanţilor sexului tare, susţine dr. Cristian Niţescu.

Chirurgia estetică nu lasă cicatrici, iar rezultatele durează pentru totdeauna – fals

Chirurgii esteticieni se pricep foarte bine în a reduce dimensiunile şi aspectul cicatricilor post-operatorii. Din păcate, orice tip de intervenţie chirurgicală lasă în urmă anumite semne, care pot fi şi inestetice, în funcţie de modul cum cicatrizează fiecare organism – lucru ce nu se poate prevedea preoperator.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute în urma intervenţiilor de chirurgie estetică, previzez că durata acestora, menţinerea rezultatelor practic, depinde de foarte multe aspecte, cum ar fi calitatea pielii pacientului, respectarea recomandărilor post-operatorii, starea generală de sănătate a fiecărei persoane, bagajul genetic, factori hormonali sau legaţi de pierderea/ creşterea în greutate, etc.

Liposuctia este o metodă de a pierde în greutate – fals

Liposucţia sau procedura de remodelare corporală este recomandată persoanelor care nu reuşesc să scape de grăsimea depozitată în anumite zone, după ce toate celelalte metode au dat greş. Altfel spus, liposucţia este o metodă de retuşare a anumitor zone inestetice pentru a îmbunătăţi aspectul fizic.

Candidați pentru aceast tip de intervenție sunt femeile şi bărbaţii nemulţumiţi de depozitele adipoase localizate pe abdomen, coapse, fese, brațe sau gușă, adică zone cu grăsime persistentă, care nu poate fi îndepărtată prin regimuri de slăbire sau activitate fizică intensă.

Articole Similare