PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Mărirea sânilor cu silicoane – informații și preț

Despre silicoane

Implantul cu silicoane reprezintă procedura chirurgicală prin care se introduce un săculeţ cu înveliş din silicon într-un şanţ submamar creat la nivelul sânului, obţinându-se astfel un piept proeminent şi un decolteu de invidiat.

Primele silicoane din lume au fost realizate în urmă cu aproximativ 55 de ani la iniţiativa unui chirurg plastician care, jucându-se cu o pungă de sânge, şi-a dat seama că avea consistenţă asemănătoare cu cea a unui sân. Astfel şi-a dat seama că ar putea realiza proceduri prin care să insereze eficient pungi cu lichid în organismul uman.

Implanturile cu silicoane au început să se vândă în anii 60 ai secolului trecut în Statele Unite, însă FDA (autoritatea federală a medicamentelor) nu le-au acceptat ca fiind proceduri sigure până în anii 70. Tehnologia implanturilor a evoluat atât de mult încât, în acest moment, s-a ajuns la cea de-a cincea generaţie de implanturi cu silicoane.

Prețurile variază în funcție de tipul și forma implantului. Dr. Cristian Niţescu poate să realizeze intervenţia de mărire a sânilor cu implanturi siliconice prin mai multe metode:

  • Cea mai frecventă este cea în care pungile de silicoane se introduc în incizia de la nivelurile şanţurilor mamare;
  • O altă tehnică utilizată este cea trans-areolară, ce presupune o incizie semicirculară realizată exact pe marginea inferioară a areolei; cu toate acestea, nu oricărei paciente i se potriveşte acest gen de intervenţie, ci doar celor care au areolele mai mari;

O altă tehnică de implant cu silicoane este relativă la buzunarul unde se va introduce implantul mamar. Acesta poate fi submuscular sau subglandular.

  • Submuscular – incizia se face sub muşchiul mare pectoral, iar implantul se inserează pe coaste. Astfel, buzunarul va fi ridicat şi implantul îl va acoperi pe aproximativ 2/3 din întindere.
  • Subglandular – incizia se face în spațiul dintre glanda mamară și mușchi. În acest caz particular, implantul mamar este poziţionat mai superficial. Aşadar, condițiile necesare acestei intervenţii sunt: prezenţa unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari, precum şi a unui ţesut (piele şi ţesut adipos) destul de gros încât să permită acoperirea totală şi corectă a implantului.

În orice caz, atât locul în care se face inserţia, cât şi modalitatea de incizie, mărimea şi forma implanturilor vor fi stabilite de către medicul specialist împreună cu pacienta, la discuţia pre-operatorie, în urma efectuării măsurătorilor de sân şi torace. Cicatricile ar trebui să fie foarte fine, dacă nu chiar invizibile, atât timp cât se respectă cu stricteţe sfaturile medicului specialist.

Mărirea sânilor cu silicoane îmbunătăţeşte aspectul fizic, dar asta nu înseamnă că această intervenţie ar putea schimba aspecte esenţiale ce ţin de calitatea vieţii per ansamblu. De aceea, recomandarea specialistului este ca operaţia estetică de mărire a sânilor cu silicoane să fie făcută doar pentru o îmbunătăţire a încrederii în sine şi în propriul corp.

Ești una dintre candidatele perfecte pentru operaţia cu implant silicon dacă:

  • Consideri că ai sânii prea mici;
  • Consideri că sânii tăi sunt asimetrici;
  • Crezi că sânii tăi s-au lăsat în urma naşterii sau a alăptării;
  • Tocmai ai trecut printr-o mastectomie;
  • Consideri că sânii tăi s-au lăsat după ce ai ţinut o cură de slăbire.

Toate pacientele care își doresc o operație cu implanturi mamare trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Nu ai făcut radioterapie;
  • Ai peste 18 ani;
  • Ai așteptări realiste faţă de finalitatea procedurii;
  • Nu eşti însărcinată şi nu alăptezi;
  • Nu ai nicio infecție în corp.

Înainte de intervenţia chirurgicală, trebuie:

  • Să renunți la fumat cu cel puțin 14 zile înainte de operație;
  • Să întrerupi orice tratament care ar putea influența coagularea sângelui;
  • Să faci un set de analize: de sânge, ecografie mamară, radiografie pulmonară și electrocardiogramă;
  • Să informezi medicul (dacă există) de antecedentele de cancer mamar în familie.

După intervenţia chirurgicală, se poate ca pacienta să se simtă obosită şi, uneori, poate acuza chiar şi dureri pentru câteva zile. De asemenea, sânii ei pot rămâne umflaţi şi sensibili la contactul fizic timp de aprox. o lună de la intervenţie. Pacienta se poate confrunta şi cu o senzaţie de discomfort în zona operată, deoarece este nevoie de timp pentru ca pielea să se ajusteze cu noua dimensiune a sânului său.

Recuperarea după intervenţia de implant cu silicoane nu este un proces dificil:

  1. În primele ore de la operaţie, pacienta trebuie să rămână în pat şi să poarte un sutien special;
  2. După operaţie, pacienta trebuie să evite mişcările complicate; poate mişca doar braţele, uşor, poate încerca să se plimbe pentru câteva minute, iar după minim două săptămâni, aceasta poate reveni la serviciu;
  3. După 3-4 zile, pacienta poate conduce din nou;
  4. După câteva zile poate face duş, însă doar cu apă călduţă; apa fierbinte stimulează sângerarea;
  5. Pacienta trebuie să evite contactul sexual pentru cel puţin 3 săptămâni;
  6. Timp de 6 săptămâni, pacienta trebuie să poarte un sutien special conceput pentru a o ajuta să se recupereze;
  7. Este recomandat ca pacienta să evite fumatul după operaţie;
  8. Sportul poate fi reluat după cel puțin o lună de la intervenţie, şi asta treptat: inițial începe doar cu mişcări simple ale picioarelor, apoi începe să-şi mişte şi trunchiul şi, în final, poate reîncepe exerciţiile obişnuite;
  9. Pacienta trebuie să nu doarmă pe burtă cel puţin 3 luni după intervenţie;
  10. Pacientei îi este interzis orice fel de medicamentaţie fără acordul medicului.

Cancerul mamar este una dintre cele mai frecvente forme de cancer în rândul femeilor şi reprezintă o treime din toate formele de cancer pe care le dezvoltă acestea. Una dintre cele mai frecvente mijloace prin care femeilor li se poate salva viaţa este reprezentată de mastectomie, intervenţia care presupune eliminarea întregii glande mamre, de obicei împreună cu cea a mamelonului. Cu toate acestea, cele mai noi dezvoltări tehnologice facilitează reconstrucţia sânului cu ajutorul implantului cu silicoane. Acesta arată, de asemenea, şi natural. Mastectomia se realizează, cu toate acestea, numai cu acordul medicului oncolog. Procedura de reconstrucţie a sânului se poate realiza în acelaşi timp cu îndepărtarea tumorii. În acest caz, medicilor chirurgi li se alătură şi o echipă de  medici plasticieni.

Mastectomia constă în introducerea unui implant sau a unui expander care ar fi ulterior înlocuit cu silicoane. În cazul în care ţesuturile pacientei (pielea şi muşchiul) care ar trebui să acopere implantul nu sunt destul de rezistente încât să susţină implantul, se poate recurge la utilizarea de lambouri (utilizarea ţesutului din alte zone). Areola şi mamelonul se vor reconstrui în etapa următoare.

Implanturile mamare au garanție pe viață. Ceea ce nu se înțelege corect de către public este faptul că acesta are o viaţă proprie asupra căreia i se aplică garanţia.

Datorită evoluţiei tehnologiei, um implant cu silicoane are o durată de viaţă medie de 10 ani. Aceasta este şi limita recomandată de specialist pentru înlocuirea implantului.  Deşi din punct de vedere fizic, un implant cu silicoane poate rezista şi până la 15 ani fără probleme, nu există încă niciun studiu clinic care să confirme acest lucru. Certificatul de garanţie presupune că în decurs de 10 ani de la operaţia de implantare, dacă săculeţul de implant se sparge în interiorul organismului, el poate fi înlocuit în baza acestuia (ca device, nu ca intervenţie chirurgicală).

Implanturile cu silicoane sunt realizate la standarde foarte înalte, chiar dacă tehnologia utilizată în cele două fabrici din Statele Unite în care se confecţionează implanturile nu s-a mai schimbat din 2003.

În ceea ce priveşte rezistenţa implantului cu silicon, este bine de ştiut că învelişul siliconic, realizat la grosimea corespunzătoare, este foarte rezistent şi nu se rupe cu uşurinţă. De exemplu, un silicon de diametru de 11 cm. poate fi întins până la 50 cm şi nu se rupe (conform testelor realizate deja).

De asemenea, trebuie ştiut că implanturile cu silicon ajung în cabinet cu informaţii identificatore care includ: datele producătorului, lotul de provenienţă şi data la care a fost fabricat. Aşadar, fiecare pacient primeşte în urma intervenţiei un paşaport al implantului în care va găsi toate aceste informaţii de care va avea nevoie pe tot parcursul vieţii. Acest paşaport devine instrumentul de identificare cu ajutorul căruia pacienta va putea rezolva probleme neplăcute cum ar fi deteriorarea implantului în timpul termenului său de garanţie. Trebuie reamintit că niciun implant cu silicoane nu afectează sănătatea pacientei. Cu toate acestea, din punct de vedere estetic, este normal să se observe modificări, dar acestea nu se datorează implantului în sine, ci modurior prin care organismul uman reacţionează la schimbările prin care trece.

Implantul cu silicoane nu influenţează modificările corporale din timpul sarcinii şi nici fluctuaţiile în greutate. Fiind plasat submuscular, implantul nu modifică estetica sânului nici negativ şi nici pozitiv.

Schimbarea esteticii sânului în timpul sarcinii și pierderile/câştigurile în greutate sunt influenţate de un număr mare de variabile cum ar fi: bagajul genetic, structura internă a sânului şi chiar tipul de piele.

Articole Similare