PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ești un candidat bun pentru rinoplastie?

Operația de rinoplastie este o procedură individualizată, recomandată de către medicul chirurg estetician în funcție de anumite criterii. Un bun candidat la rinoplastie va face operația pentru că și-o dorește cu adevărat, nu ca să satisfacă dorințele altcuiva și nici ca să se plieze pe o imagine ideală. Iată ce înseamnă să fii un bun candidat pentru rinoplastie.

Vârsta minimă rinoplastie

Pentru ca o rinoplastia să poată fi efectuată cu succes, un pacient trebuie să fi atins o anumită maturitate scheletică la nivelul feței, adică să se fi oprit din creștere.

Chipul unei fete, de exemplu, poate fi complet dezvoltat în jurul vârstei de 16 ani. Un băiat, în schimb, va trebui să aștepte până în jurul vârstei de 18 ani ca să poată face rinoplastie.

Vârsta minimă de mai sus se aplică, în general, pentru rinoplastiile cosmetice. Dar dacă un copil de zece ani se accidentează și suferă o deviație de sept, rinoplastia îl poate corecta. Părintele ar trebui să știe că pe măsură ce fața copilului se schimbă și ajunge la maturitate, este posibil ca nasul lui să nu mai fie în echilibru cu restul feței. Prin urmare, ar putea să aibă nevoie de o altă intervenție chirurgicală atunci când ajunge la vârsta adultă.

Ești un candidat bun pentru rinoplastie dacă ești sănătos 

Atunci când iei decizia să faci o procedură estetică precum rinoplastia, este să ai o stare de sănătate geneală bună. Aceasta este o condiție esențială pentru candidatul la rinoplastie. 

Este complet contraindicat să faci rinoplastie dacă suferi de: boli de inimă, afecțiuni pulmonare, tulburări de sângerare, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, obezitate, diabet. De asemenea, un candidat bun pentru rinoplastie nu trebuie să aibă reacții alergice la medicamentele utilizate în timpul sau după operația chirurgicală. 

Ce faci înainte de rinoplastie?

În perioada premergătoare procedurii, un candidat bun pentru rinoplastie va trece prin niște evaluări. I se va cerceta stărea de sănătate, pentru depistarea oricărei afecțiuni preexistente sau a unor factori de risc care ar putea să împiedice desfășurarea și rezultatele normale ale rinoplastiei.

  • O bună evaluare preoperatorie presupune investigații paraclinice cardiologice, radiologice, hematologice și examen preanestezic.
  • Este posibil ca medicul tău să îți ceară să mergi la un stomatolog, ca să te asiguri că nu suferi de infecții dentare.
  • Dacă urmezi un tratament cu medicamente antiinflamatoare sau anticoagulante, va fi necesar să îl întrerupi.
  • Ca să fii un bun candidat pentru rinoplastie este importantă să renunți la fumat.

Stabilitate psihică și emoțională

Pe lângă importanța sănătății fizice, ca să fii un candidat bun pentru rinoplastie, trebuie să dai dovadă și de maturitate emoțională, să fii stabil din punct de vedere psihologic. Operația nu este recomandată persoanelor care trec printr-o tulburare emoțională.

  • Persoanele care trec printr-o depresie, ar trebui să amâne operațiile estetice.
  • Dacă te regăsești în mijlocul unei crize, precum un divorț sau pierderea recentă a unei persoane dragi, nu ești un candidat bun pentru rinoplastie.
  • E posibil ca medicul să-ți recomande să mai aștepți și să cântărești decizia, până când vei fi sigur că este una conștientă și calculată.

Un candidat bun la rinoplastie este realist

Pentru orice chirurg estetician este importat să lucreze cu pacienți hotărâți, care au o idee clară despre ceea ce își doresc. Este important să fii dispus și capabil să te informezi serios cu privire la procedura de rinoplastie și la ceea ce poți aștepta, în mod realist, de la aceasta. Dacă ești un candidat la rinoplastie este important să alegi operația la nas pentru că ți-o dorești tu, nu pentru că îți cere soțul/soția ori altă persoană, și nici pentru că „așa se poartă”.

Îți recomandă și să iei în considerare că medicul chirurgul este limitat în ceea ce poate face, de la caz la caz. Fiecare candidat pentru operația la rinoplastie are o structură osoasă, o musculatură și o grosime a pielii diferite. Așadar, dacă apelezi la rinoplastie pentru că speri să obții un nas ca cel al actorului/actriței tale preferate, este foarte posibil să fii dezamăgit. Nu în ultimul rând, chirurgul estetician îți va recomanda să urmezi și să respecți toate instrucțiunile și recomandările privind pregătirea preoperatorie și îngrijirea postoperatorie.

Este esențial să fii dispus să ții cont de toate sfaturile medicului ca să fii considerat un bun candidat pentru rinoplastie. Cea mai bună metodă să determini dacă ești un candidat bun pentru rinoplastie este să te consulți cu un medic specialist. Fă-ți o programare la o primă consultație și vino să discuți cu dr. Cristian Nițescu despre așteptările tale!

Articole Similare