PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Rinoplastia închisă vs. rinoplastia deschisă: care este potrivită pentru tine?

Rinoplastia, operația de corectare a nasului, este una dintre cele mai solicitate intervenții de chirurgie estetică. Se discută mult despre rinoplastia închisă, rinoplastia deschisă, rinoplastia primară și secundară. 

Ce sunt toți acești termeni și de ce ar trebui să îi cunoaștem noi, cei interesați de o operație care să corecteze aspectul sau disfuncționalitățile la nivelul nasului? Vom încerca să răspundem, în continuare, la toate aceste întrebări.

Rinoplastia – o opțiune sau o necesitate?

Motivele pentru care rinoplastia este atât de populară sunt, cumva, lesne de intuit. Nasul are o puternică amprentă asupra fizionomiei și, mai mult decât atât, problemele fiziologice ce împiedică respirația se adaugă adesea celor de ordin estetic, făcând din rinoplastie o necesitate, nu doar o opțiune personală. 

Din momentul în care hotărâm să luăm în calcul o rinoplastie, apar întrebările: ce tip de rinoplastie este mai potrivit pentru mine? Rinoplastia închisă, sau deschisă? Care sunt diferențele?

Rinoplastia închisă: caracteristici și avantaje 

Termenul ”închis” se referă la faptul că totul se petrece în interior. Rinoplastia închisă se realizează, așadar, fără incizii la exterior.

Inciziile se fac la interior, în fiecare din cele două nări, pentru a permite chirurgului să efectueze manevrele de corectare a nasului prin excizie de țesut osos și cartilaj, sau, dimpotrivă, prin adaos de țesut. Remodelarea nasului se face, așadar, prin interiorul acestuia. 

Avantajele unei rinoplastii închise vin în primul rând din lipsa totală a cicatricilor la exterior. Edemul dispare mai rapid, la fel și echimozele, iar pacientul se poate bucura mai curând de noua sa înfățișare. Precauțiile în perioada de recuperare postoperatorie sunt, însă, aceleași. 

Totuși, rinoplastia închisă nu oferă chirurgului aceeași libertate de acțiune ca în cazul unei rinoplastii deschise. De asemenea, pentru rinoplastia secundară (intervenția de corectare a unei rinoplastii primare) rinoplastia închisă nu poate fi o opțiune. 

Rinoplastia deschisă: principalele avantaje

Chirurgii recomandă rinoplastia deschisă în cazurile ce presupun manevre mai complicate. Operația se desfășoară ”la vedere”, chirurgul practicând o incizie la baza nasului, în porțiunea ce separă cele două nări. Incizia se va vindeca, lăsând o cicatrice aproape invizibilă. 

Principalul avantaj al rinoplastiei deschise în constituie faptul că se pot efectua cu mai mare ușurință manevre de finețe, de aceea acest tip de rinoplastie este indicat în cazurile mai complexe. 

Cine ia decizia alegerii între o rinoplastie închisă sau una deschisă?

Această decizie aparține chirurgului estetician, care analizează particularitățile fiecărui caz în parte și recomandă pacientului soluția optimă.

Medicul va explica pacientului toate detaliile legate de operație și îi va prezenta motivele ce au condus la concluzia recomandării unei rinoplastii închise sau a unei rinoplastii deschise. 

Ce ar trebui să am în vedere?

E bine să ții cont, în momentul în care alegi medicul care va realiza rinoplastia, de experiența acestuia și de numărul de operații de acest tip efectuate, cu succes, de-a lungul anilor. E o garanție a minuțiozității dedicate fiecărei intervenții în parte.

Dr. Cristian Nițescu, Medic Primar Chirurgie Plastică, de 25 de ani recunoscut pentru reușitele sale, te așteaptă la Royal Hospital, în București, la o consultație care te va ajuta să afli care este cea mai bună cale de intervenție în cazul tău.

Programează un consult și află dacă rinoplastia închisă este recomandarea medicului pentru tine sau, dimpotrivă, o rinoplastie deschisă ar fi mai potrivită!

Articole Similare