PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Într-o lume în care cele mai multe dintre femei și-ar dori sâni mai mari, există și reprezentate ale sexului frumos care accesează serviciile estetice pentru micșorarea sânilor. Asta pentru că, deși operațiile de augmentare mamară sunt foarte căutate, ce poate face o femeie atunci când se află exact la polul opus: când are sânii prea mari și grei, iar asta îi afectează viața de zi cu zi, și chiar o împiedică să își desfășoare, cu ușurință, unele activități?

Operația de micșorare a sânilor, cunoscută și ca reducție mamară, vine în ajutorul femeilor pentru care sânii mult prea mari sunt o povară.

Ce presupune micșorarea sânilor reducția mamară?

Reducția mamară este o procedură chirurgicală estetică folosită pentru îndepărtarea grăsimii, a excesului de glanda mamara și a pielii în exces, de la nivelul sânilor, în vederea redefinirii aspectului sânilor și a echilibrării proporțiilor acestora.

Recomandări pentru micșorarea sânilor

Sânii foarte mari pot crea neplăceri în viața unei femei. Micșorarea sânilor reprezintă, în astfel de situații, o soluție chirurgicală care, dincolo de faptul că îmbunătățește imaginea unei femei despre sine, îi și schimbă acesteia, în bine, stilul de viață.

Dacă și tu te regăsești în descrierile anterioare, ai sânii prea mari și îți dorești o operație de reducție mamară, dr. Cristian Nițescu, chirurg estetician, te sfătuiește să ții cont de câteva aspecte.

Specialistul îți poate recomanda reducția mamară, în special dacă treci prin următoarele probleme:

suferi de durere de spate, gât și umeri, din cauza sânilor prea grei;

experimentezi iritații ale pielii, în zonele de sub sâni;

ai dificultăți și restricții în exercitarea unor activități;

suferi de stimă de sine redusă.

Contraindicații

Operația de micșorare de sâni nu ar trebui făcută dacă:

 • suferi de anumite boli metabolice precum diabetul, bolile cardiovasculare;
 • suferi de obezitate;
 • iei medicamente anticoagulante sau medicamente pe baza hormonala

În plus, medicul te poate sfătui să amâni intervenția chirurgicală de micșorarea a sânilor atunci când:

 • ai plănuit o sarcină, deoarece alăptarea poate fi dificilă după reducție mamară, deși există tehnici care te ajută să îți păstrezi, fără probleme, această capacitate;
 • dorești să slăbești, prin schimbarea dietei și prin sport – în acest caz, ar fi bine să aștepți o perioadă, înainte să te decizi să faci operația, deoarece procesul de slăbire rezultă, de regulă, în pierderea de volum de la nivelul sânilor, astfel încât să poți rezolva problema, în mod natural.

Recomandări specifice, înainte de procedură

Vei stabili o întâlnire cu medicul chirurg estetician care va realiza operația, pentru a avea o discuție despre istoricul tău medical și, eventual, despre anumite probleme de sănătate, dacă este cazul.
Specialistul îți poate solicita o serie de investigații, înainte să faci operația de micșorare a sânilor.

Cum decurge procedura

Procedura de reducție mamară presupune efectuarea unor incizii prin care se înlătură surplusul de țesut glandular de la nivelul sânilor. După refacerea dimensiunii, zona areolei mamare este repoziționată, iar sânii sunt ridicați, într-o poziție normală, din punct de vedere anatomic.

 • Intervenția chirurgicală durează în jur de 3 ore.
 • Operația de micșorare a sânilor se realizează sub anestezie generală.
 • Semnele care rămân în urma operației se estompează, în aproximativ șase luni, ramanand ulterior greu observabile ochiului liber.

Recuperarea post-operație

Deși perioada de recuperare poate fi ușor dificilă, te vei bucura din plin de rezultate ulterioare: sâni mai mici, mai ușori, și vei uita de durerile de spate, gât, umeri.

 • în perioada post-operatorie este posibil ca sensibilitatea sânilor să fie sporită;
 • sânii vor fi protejați cu bandaje;
 • vei lua medicamente pentru ameliorarea durerii și antibiotice, ca să previi riscul de infecție;
 • sânii ar putea să aibă un aspect umflat, învinețit, dar acesta va dispărea, în scurt timp;
 • vei purta un sutien cu compresie elastică, la recomandarea specialistului.

Reducție mamară preț

Prețul operației de micșorarea a sânilor (reducție mamară) la dr. Cristian Nițescu este între 4000 – 4500 Euro.

Dacă îți dorești să beneficiezi de această operație, fă-ți o programare pentru un prim consult la dr. Cristian Nițescu, chirurgul tău estetician.