PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Câte tipuri de operație la nas există și ce rol au?

Ești tot mai hotărât că a venit momentul să îți faci o operație la nas și cauți să afli cât mai multe lucruri despre rinoplastie. La ora actuală, există tehnici chirurgicale diferite, pe care un chirurg calificat le poate folosi ca să obțină cel mai potrivit rezultat pentru tine. 

Tipurile de operații la nas existente răspund nevoilor și așteptările fiecărui pacient cu structură nazală unică. Iată ce ar trebui să știi despre o operație la nas.  

Cum se face o operație la nas (rinoplastia)?  

O operație la nas se poate face prin două tehnici: rinoplastie închisă și deschisă.  

Rinoplastie închisă

Rinoplastia închisă presupune ca toate inciziile să fie realizate în interiorul nasului, unde sunt ascunse cu grijă și nu duc la apariția unor semne/cicatrice externe vizibile. 

Rinoplastie deschisă

Intervenția chirurgicală se realizează prin efectuarea unei mici incizii la nivelul columelei (pielea și țesutul din partea inferioară a nasului, dintre nări). Pielea care acoperă oasele nazale și cartilajul este apoi ridicată, oferindu-i chirurgului acces la structurile interne ale nasului. După operația la nas, pielea este readusă în poziția inițială, iar incizia este cusută, Incizia mică se vindecă de obicei foarte bine, cu cicatrici minime. 

Operație la nas cosmetică 

Operația la nas în scop cosmetic este o procedură electivă, care modifică structura și aspectul nasului din motive pur estetice. Dacă ai nevoie de o operație de micșorare a nasului, ori de remodelare, aceasta este pentru tine. Prin acest tip de rinoplastie vei putea să obții, de exemplu, un vârf al nasului mai rafinat, o punte nazală mai îngustă. În cadrul operației se mai pot elimina cocoașele osoase și remodela nările. 

Operație la nas cosmetică și funcțională 

Atunci când se efectuează o rinoplastie funcțională, cu rol de îmbunătățire a respirației, mulți pacienți se interesează să schimbe concomitent și aspecte de natură estetic. În astfel de cazuri, cel mai bine este să efectuezi rinoplastia cosmetică împreună cu o septoplastie. Această operație la nas poartă numele de rinoseptoplastie 

Rinoplastia reconstructivă 

Procedura de rinoplastie reconstructivă este indicată în repararea sau restaurarea unui nas care a fost deteriorat din cauza unui accident, a unei leziuni, sau ca urmare a tratamentelor împotriva cancerului. Această tehnică se recomandă și pentru îmbunătățirea respirației la persoanele cu sept nazal deviat – o afecțiune în care cartilajul care separă nările este deformat sau nealiniat, producând obstrucția parțială a căilor respiratorii nazale. 

Rinoplastia secundară (de revizie) 

După rinoplastie, se poate face o procedură secundară, cu scopul de a rafina, modifica sau corecta rezultatele mai puțin satisfăcătoare ale procedurii inițiale. Multe ajustări ulterioare, cum ar fi mici umflături, pot fi efectuate sub anestezie locală.  

Altele pot fi mai complexe și necesită grefe de cartilaj și restructurarea nasului. Pacienții sunt sfătuiți să aștepte până când sunt complet vindecați și până când umflătura a dispărut complet după prima operație la nas, înainte să ia în considerare o procedură de rinoplastie secundară. 

Ești interesat să îți faci o operație la nas? Fă-ți o programare la Dr. Cristian Nițescu și vino să discutăm despre nevoile tale, în mod personalizat, la o primă consultație, ca să vedem dacă ești un candidat bun pentru operația la nas. Te așteptăm! 

Articole Similare