PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ce trebuie să știi înainte de o operație de blefaroplastie inferioară?

Trecerea timpului lasă urme asupra pielii noastre, iar pleoapele se dovedesc a fi extrem de sensibile din această cauză. Pierderea elasticității și formarea unor depozite de grăsime sub pleoapele inferioare accentuează efectele procesului de îmbătrânire. Dr. Cristian Nițescu ne explică faptul că reîntinerirea pielii din jurul ochilor este posibilă printr-o blefaroplastie inferioară, o intervenție rapidă și care oferă rezultate de lungă durată.

Ce este blefaroplastia inferioară?

În timpul unei operații de blefaroplastie inferioară sunt folosite o serie de tehnici chirurgicale care au rolul de a îmbunătăți aspectul pleoapei inferioare. Rolul acestei intervenții este de a elimina pielea și grăsimea în exces, care are un impact negativ asupra funcției și aspectului pleoapei inferioare.

Blefaroplastia inferioară presupune, în general, eliminarea excesului de țesut de pe pleoapele inferioare. Cu toate acestea, în funcție de situația fiecărui pacient, poate fi luată în calcul conservarea și repoziționarea țesuturilor problematice.

Cum se desfășoară o operație de blefaroplastie inferioară?

Tehnicile folosite în cadrul unei blefaroplastii inferioare pot varia în funcție de nevoile estetice sau funcționale ale fiecărui pacient. Folosirea unei singure proceduri sau a unei combinații poate asigura obținerea rezultatelor dorite de către pacienți.

Realizarea unei blefaroplastii presupune:

Anestezia

Medicul estetician este cel care stabilește anestezicul și cum urmează să fie administrat. În cazul unei blefaroplastii inferioare este folosită anestezia locală pentru ca intervenția să fie realizată în siguranță și fără a crea disconfort pacientului.

Abordarea transconjunctivală (în interiorul pleoapei)

Una dintre cele mai populare tehnici utilizate pentru blefaroplastia pleoapei inferioare este abordarea transconjunctivală. Aceasta este o opțiune excelentă pentru pacienții care nu au un exces de piele, ci mai degrabă un exces de grăsime.

Această tehnică nu lasă cicatrici, conservă mușchii din zona pleoapelor și oferă rezultate pe termen lung.

Abordarea infraciliară (sub linia inferioară a genelor)

Această tehnică presupune realizarea unei incizii de 1-2 milimetri sub linia genelor. Prin această incizie medicul estetician va îndepărta grăsimea în exces și va repoziționa țesuturile pleoapei pentru a obține aspectul dorit.

Recuperarea postoperatorie

După ce ai trecut printr-o blefaroplastie inferioară există posibilitatea de a resimți dureri timp de câteva zile. Pentru a facilita procesul de vindecare și pentru a ține sub control disconfortul resimțit, medicul îți va oferi o serie de recomandări:

 • Folosește comprese reci pentru a reduce inflamația de la nivelul ochiului;

 • Aplică unguentul/picăturile antibiotice prescrise în cantitățile și modul recomandat;

 • Evită activitatea fizică intensă pentru câteva zile sau chiar o săptămână de la intervenție;

 • Participă la controalele postoperatorii;

 • Solicită ajutorul medicului dacă observi sângerări sau alte scurgeri la nivelul pleoapelor inferioare.

Cum te pregătești pentru intervenție?

Înainte de o blefaroplastie inferioară, medicul estetician va realiza un istoric medical și oftalmologic amănunțit. Acest consult medical este necesar pentru a stabili:

 • Dacă suferi de vreo boală;
 • Ce medicamente folosești;
 • Dacă folosești ochelari sau lentile de contact;
 • Dacă suferi de alergii la anumite medicamente;
 • Așteptările legate de această intervenție.

De asemenea, înainte de o blefaroplastie inferioară este necesar și un consult oftalmologic care vizează aspecte precum:

 • Acuitatea vizuală;
 • Rata de clipire;
 • Laxitatea (mobilitatea) pleoapei inferioare;
 • Prezența lagoftalmiei (incapacitatea pleoapei superioare de a acoperi ochiul;
 • Anomalii / asimetrii orbitale.

Cât costă o intervenție?

La Dr. Cristian Nițescu o blefaroplastie inferioară costă 1000 de Euro.

Excesul de piele și depozitele de grăsime de sub pleoapele inferioare accentuează procesul de îmbătrânire. Prin operația de blefaroplastie inferioară poți să dai timpul înapoi și să te bucuri de o piele fermă și fină. Dr. Cristian Nițescu, medic estetician cu peste 20 de ani de experiență, te poate ajuta să obții rezultatele dorite. Programează-ți un consult!

Articole Similare