PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Implant siliconic – calitate, caracteristici și durată de viață

Implanturile mamare au garanție pe viață. Ceea ce nu se înțelege corect de către public este că garanția pe viață se referă la viața siliconului în sine, nu la viața pacientei care a primit un astfel de implant.

În general, datorită tehnologiei avansate, un implant siliconic are o durată de viață de 10 ani. Aceasta este limita uzuală și recomandată pentru înlocuirea implanturilor. Din punct de vedere fizic, un implant siliconic poate rezista fără riscuri chiar și o durată mai mare, de 15 ani, chiar și mai mult, însă recomandările producătorilor sunt cele amintite mai sus.

Care este calitatea unui implant siliconic?

În ceea ce privește calitatea, implantul siliconic este produs la standarde foarte înalte, chiar dacă tehnologia folosită de cele mai importante două fabrici din Statele Unite ale Americii nu s-a mai schimbat din 2003, dovadă că produsele sunt de foarte bună calitate.

Un certificat de garanție pe viață înseamnă că în decurs de 10 ani, în principiu, dacă implantul siliconic se sparge în interiorul organismului, el poate fi înlocuit gratuit ca device nu ca și operație. Acest implant siliconic, dacă se observă că este deteriorat, se remite firmei producătoare către un laborator foarte performant ca să se identifice cauza deteriorării.

„Dacă este o cauză de tehnologie, producătorii nu ezită să recunoască defectul, pentru că aceste cazuri sunt foarte rare. Chiar și eu, în peste 20 de ani de activitate m-am confruntat cu un singur caz de deteriorare a implantului, deci un minus de câteva mii de euro pentru un producător care rulează zeci de milioane de euro pe an nu este un capăt de țară”.

În ceea ce privește calitatea implanturilor mamare, trebuie știut că grosimea învelișului siliconic care învelește gelul siliconic, are o foarte bună rezistență la rupere. Spre exemplu, un silicon cu un diametru de 11 cm să zicem, poate ajunge să fie testat prin întindere și poate ajunge la 50 de cm fără să se rupă.

Trebuie știut că fiecare implant siliconic vine cu date de identificare ale producătorului, lotul din care provine și data fabricației. Astfel, după operație, fiecare pacient primește din partea chirurgului estetician un fel de pașaport , un card pe care scrie tipul de implant folosit, volumul, seria și data fabricării. Acesta este un instrument de identificare folosit în cazul unor situații neplăcute precum deteriorarea implantului siliconic în termenul său de garanție.

 

Vrei mai multe informații despre implanturile mamare?
Articole Similare