PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Cele mai comune mituri despre mărirea sânilor, demontate

Mărirea sânilor cu implant mamar este una dintre cele mai populare operații estetice, în lume. România nu face excepție, dat fiind că peste 10000 de femei apelează, în fiecare an, la procedura de mărirea a sânilor (augmentare mamară). Chiar dacă tot mai multe femei aleg să își pună silicoane, există în continuare multe idei preconcepute și mituri asociate procedurii estetice în discuție, care merită demontate.

Este adevărat că în jurul anilor ’90 operațiile de mărire a sânilor cu implanturi mamare promovau un aspect foarte pronunțat, evident și destul de nenatural al sânilor. În timp, lucrurile s-au mai schimbat în industria chirurgiei estetice, dat fiind că atât tendințele, cât și noile tehnologii și tipuri de silicoane (precum cele anatomice) permit o plajă mai largă de opțiuni și, implicit, sâni cu un aspect natural, dacă pacientele doresc asta.

Mit: Dacă mergi la același chirurg estetician precum prietena ta, vei obține același rezultat

Această informație este eronată, dat fiind că nu există două corpuri identice. Altfel spus, dacă două femei aleg să își facă operaţia de mărire a sânilor, la acelaşi chirurg estetician, asta nu înseamnă automat şi că amândouă vor obține rezultate identice.

Dacă te regăsești în situația expusă mai sus și te aștepți ca bustul tău să fie similar cu al altei femei, este bine să ai o discuție cu medicul chirurg. Se recomandă ca la prima vizită la cabinetul specialistului să discutați despre aşteptările și preferințele tale, astfel încât să poți beneficia de cele mai potrivite implanturi, în armonie cu silueta și trăsăturile proprii.

Mit: Doar femeile în căutare de atenție își măresc sânii

Este foarte probabil ca, în urma augmentării mamare, o femeie să primească ceva mai multă atenție, dar aceasta este o consecință, nu un scop al operției de mărire a sânilor. Augmentarea mamară este o decizie profund personală și există o multitudine de motive care pot să determine o femeie să își mărească sânii.

Mit: Mărirea de sâni cu implant mamar este o soluție pentru sânii lăsați

Multe paciente cred că, apelând la impanturile din silicon, vor rezolva automat și problema sânilor lăsați. Din păcate, aceasta este o idee greșită. Problema sânilor lăsați, care apare ca urmare a diverselor procese și transformări prin care trece corpul unei femei de-a lungul timpului, fiind și o consecință a sarcinii și alăptării, poate fi remediată cu ajutorul lifting-ului mamar (operația de ridicare a sânilor). Cele două operații pot fi combinate, pentru cele mai bune rezultate.

Mit: Implanturile mamare afectează alăptarea

Mărirea sânilor nu are niciun impact negativ asupra procesului de alăptare. Este în întregime posibil să alăptezi, chiar și atunci când ai implanturi mamare din silicon. Abordează subiectul în cadrul consultației tale inițiale cu medicul chirurg, iar acesta îți va explica și îți va arăta în ce fel sunt poziționate implanturile mamare, fără să aibă vreun impact asupra canalelor galactofore.

Mit: Doar femeile foarte tinere își pot face augmentare mamară

Operația de mărire a sânilor nu se adresează exclusiv femeilor foarte tinere, ci este o opțiune pentru femei de aproape orice vârstă, chiar dacă ea este mai accesată de femeile de 20-30 de ani. Multe paciente trecute de 40 de ani apelează și ele la mărirea sânilor, după ce aduc pe lume copii, și își doresc să își îmbunătățească aspectul corporal, atât timp cât nu prezintă probleme de sănătate și au așteptări realiste.

Mit: Implanturile mamare ar trebui înlocuite la fiecare câțiva ani

Producătorii de implanturi de silicon recomandă, într-adevăr, înlocuirea acestora după 10 ani, dar, în general, aceasta nu este obligatorie dacă implanturile nu s-au deteriorat, nu s-au rupt, iar pacienta este în continuare mulțumită de aspectul și dimensiunea lor. Dr. Cristian Nițescu lucrează cu cele mai bune implanturi de pe piață, la ora actuală, implanturile marca Mentor, datorită rezistenței materialului și a versatilității implanturilor.

În cazul în care o femeie vrea să opteze pentru alt tip de implanturi, altă formă, sau un volum mai mare, ori mai mic, da, se recomandă înlocuirea acestora.

Te interesează operația de mărirea a sânilor prin implant mamar? Fă-ți o programare la Dr. Cristian Nițescu și vino la prima consultație!

Articole Similare