2019-04-19
Ce tip de implant mamar ţi se potriveşte
În ziua de azi, remodelarea sânilor este o intervenție chirurgicală frecventă în rândul femeilor. Dar, ca să obţii forma perfectă pentru tine trebuie să fii informată de tot ce presupune această intervenţie, de tipurile de implant, de riscurile la care te supui. Medicul tău este cel care te poate sfătui şi consilia în alegerea celei mai bune variante de implant mamar şi dacă această operaţie estetică se potriveşte cu nevoile tale.
De ce apelează femeile la implanturi mamare?
Motivele pentru care o femeie apelează la implanturile mamare sunt diferite de la un caz la altul, de aceea şi tipurile de implanturi se aleg în funcţie de motivele şi preferinţele pacientelor. Unele dintre femei îşi doresc implanturi mamare pentru a da o altă formă sânilor, altele pentru a avea sânii mai mari, pentru a recăpăta forma naturală a sânilor după evenimente cum ar fi naşterea sau un accident, sau pur şi simplu pentru a echilibra mărimea sau forma sânilor diferiţi. Alegerea tipului de implant mamar este una personală, iar beneficiile sunt la fel de personale. Fiecare alegere are avantajele şi dezavantajele ei. Oricare ar fi ea, pentru multe dintre femei, un implant reprezintă mai mult decât o corecţie, reprezintă o cale spre o stare de bine.
Nu este suficient să ştii că îţi doreşti o operaţie de implant mamar
Hotărârea ta trebuie să se contureze şi asupra formei implanturilor, care pot fi rotunde sau anatomice (în formă de lacrimă), asupra mărimii şi conţinutului lor: silicon sau soluţie salină, precum şi asupra învelişului implanturilor, care poate fi neted sau texturat. Bineînţeles că şi medicul specialist te va sfătui în aceste alegeri în funcţie de proporţia corpului tău, de elasticitatea pielii tale sau de cantitatea de ţesut mamar.
Când te-ai decis asupra tuturor detaliilor aceastei intervenţii, trebuie să iei în calcul şi faptul că implanturile mamare au o durată de viaţă limitată şi că în timp pot interveni anumite schimbări. În medie, durata de viaţă a unui implant variază între 10 şi 20 de ani, în funcţie de tipul de implant mamar, tipul de operaţie sau accidentele survenite după operaţie. De asemenea, există situaţii în care implantul mamar să se mişte din zona respectivă, să se dezumfle, să se încreţească sau chiar să se spargă. În acest caz, va trebui să se intervină şi să se înlocuiască ori să se scoată.
Un alt subiect pe care vroiam să îl abordez este cel al mitului care susţine că implanturile afectează calitatea laptelui sau împiedică alăptatul în sine. Nu există dovezi medicale care să susţină această poveste. Într-adevăr, implantul poate îngreuna procesul, pentru că se pierde din sensibilitatea mamelonului şi se schimbă forma sânului. Dar calitatea laptelui şi alăptarea nu sunt deloc anulate sau ştirbite de implaturile mamare. Dacă ai nevoie de ajutor poţi cere sfatul medicului tău ginecolog sau chiar moaşei. Ei îţi vor arăta cum să procedezi pentru a-ţi putea alăpta bebeluşul aşa cum trebuie.
Un alt mit este acela care susţine că femeile care au implanturi mamare sunt predispuse mai mult la cancerul de sân. Din nou, nu există dovezi ştiinţifice care să susţină această teorie. Femeile care au decis să îşi facă o operaţie estetică cu implanturi mamare sunt supuse la acelaşi risc de a face cancer de sân precum femeile care nu au implanturi. Însă, cu sau fără implant mamar, este recomandat să vă verificaţi constant sânii şi să efectuaţi controale specializate de identificare a formaţiunilor canceroase.