2015-08-31
5 lucruri pe care trebuie să le știți despre implanturile fesiere
Multe doamne și domnișoare se interesează din ce în ce mai mult despre operația de implant fesier. Dincolo de de aspectele strict tehnice, pe care le puteți găsi aici, iată câteva lucruri esențiale despre implanturile fesiere, unele dintre ele mai puțin cunoscute.
- Operația de implant fesier este asemănătoare ca și procedură chirurgicală cu mărirea de sâni cu proteze siliconice: se realizează sub anestezie generală, durează aproximativ 2 ore și presupune inserarea unor implanturi siliconice special realizate pentru regiunea feselor între fibrele mușchiului gluteus maximus, ceea ce va duce la un aspect bombat al posteriorului.
- După operație, pentru o perioadă de aproximativ 2 săptămâni, pacientul trebuie să stea în repaus și să evite statul în șezut, adoptând statul pe burtă sau pe laterale. Recuperarea și convalescența pot fi uneori de mai lungă durată decât în cazul altor intervenții estetice, având în vedere că zona fesieră este activ implicată atât în mers, cât și în orice activități ce presupun statul în șezut sau alte mișcări în cadrul activităților banale cotidiene (aplecările, somnul, circulatul cu mașina, etc).
- Operația se poate asocia cu alte proceduri de remodelare și conturare corporală (liposucție, lipofilling), pentru un rezultat cât mai armonios. După procedură, pacientul va purta un pantalonaș special compresiv elastic, ce ajută la recuperare și la conturarea feselor.
- Aceasta este intervenția chirurgicală cea mai solicitată în America de Sud, în special în Brazilia și Argentina.
- Implanturile fesiere nu produc disconfort la statul în șezut sau la orice alte activități, după perioada de vindecare și relaxare a mușchiului fesier, ele fiind situate astfel încât să se integreze în mișcările și postura pacientului.